AC3D 4 kézikönyv

Eszközök
7.5. Textúra koordinátor szerkesztő
Az AC3D integrált textúra koordinátor szerkesztője lehetővé teszi az AC3D-objektumok textúráinak teljes körű szerkesztését.Eszközök->Textúrakoordinátor szerkesztő (TCE).
A textúrakoordináták szerkesztéséhez válasszon ki egyetlen objektumot vagy egy objektumhoz tartozó felületeket. A TCE az AC3D fő programablakával párhuzamosan fut, tehát ön válthat az ablakok között, kijelölhet, szerkeszthet újabb felületeket. Figyelem: ha több objektumot vagy objektumcsoportot jelöl ki, a TCE-ben semmi sem látszik. Ebben az esetben használja az Objektumkijelölés módot és válasszon egyetlen objektumot.Az AC3D-ben kijelölt felületek megjelennek a TCE-ben a textúrakoordinátáknak megfelelően. Minden AC3D alapmodellnek (Control panel-ből) megvan az alap textúrakoordináta rendszere.
Fontos megjegyezni, hogy az alábbi képek olyan koordinátarendszert mutatnak, ahol mindegyik pontnak van referenciafelülete.
Figyelem: az alábbi képek az objektumok textúraszerkezetét mutatják anélkül, hogy textúrát alkalmaztunk volna. Ha textúrát adunk hozzá, az megjelenik az ablakban.

2